if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Stiže anticiklona “Zeus” i donosi mini proljeće

Stiže anticiklona “Zeus” koja nas ovog puta neće gađati munjama nego iznadprosječno visokim temperaturama za kraj siječnja.

“Zeus” će svoje pipke iz srca Afrike proširiti nad gotovo čitavu Europu, a njegov utjecaj će biti najizraženiji isprva na jugozapadnoj, a poslije će se proširiti nad zapadnu, srednju i sjevernu Europu, piše Slobodna Dalmacija.

Iako će odstupanja temperature “po visini” u navedenim dijelovima Europe biti poprilično visoka, zbog utjecaja ove snažne anticiklone magla i niska naoblaka će biti učestala pojava u kontinentalnom dijelu Europe.

Trendovi na sinoptičkim kartama “naslanjaju se” na dugoročnu prognozu, svi prognostički modeli su usuglašeni- zime gotovo sigurno neće biti do konca siječnja, a vrlo vjerojatno ni u prvim danima veljače, budući da će se “Zeus” usidriti nad Europom i “tvrdoglavo” zadržavati hladnu zračnu masu daleko od našeg prostora. 

Kratkoročnije gledajući, u prvoj polovici idućeg tjedna valja računati na nastavak mini-proljetnog vremena, ali uz pokoji stupanj više maksimalne temperature zraka. 

Za kraj, za sve one tanjeg džepa koji si ne mogu priuštiti skijanje na nekoj od popularnih destinacija u Alpama, nemamo dobre vijesti, karte snježnog pokrivača za BiH i susjednu Hrvatsku izgledaju vrlo loše, što znači da ćete se morati naoružati strpljenjem.

0%