if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Poštar u Njemačkoj godinama nije isporučivao poštu. Sve skladištio kod kuće

Sada već bivši zaposlenik Deutsche Posta godinama nije isporučivao poštu u njemačkom gradu Papenburgu, već je pošiljke skupljao kod kuće. Nakon anonimne dojave 2. siječnja, tvrtka je pozvala policiju, izjavila je jučer u Hamburgu glasnogovornica Deutsche Posta za Ostfriesen-Zeitung.

Glasnogovornica nije dala nikakve informacije o točnom broju neisporučenih pošiljki ili vremenskom razdoblju u kojem ih je poštar prikupio. Prema istraživanju spomenutih novina, kod poštara je pronađeno oko 30.000 pisama i dodatnih časopisa koji nisu isporučeni u razdoblju od četiri godine, a pronađeni su u njegovoj kući. Prema riječima glasnogovornice tvrtke, poštar više ne radi za njih, a pristao je na sporazumni otkaz.

Glasnogovornik policije u Emslandu potvrdio je da je istraga pokrenuta. “Postoje brda pošte koju treba razvrstati”, rekao je. Međutim, nije iznio nikakve detalje.

Prema poštanskoj službi, pronađene pošiljke sada pažljivo pregledava Deutsche Post i prosljeđuje ih primateljima s pismom isprike. “Ako to u pojedinačnim slučajevima nije moguće, pošiljke će biti vraćene izvornom pošiljatelju uz pismo s objašnjenjem”, rekla je glasnogovornica pošte.

Nedavno je jedan poštanski službenik u Austriji osuđen na deset mjeseci uvjetne kazne zbog zlouporabe položaja jer, prema vlastitim izjavama, nije uručio oko 14.000 pisama i 263 službena dokumenta.

Čovjek je pisma gomilao od lipnja 2022. do travnja 2023. u svom stanu, u svom automobilu i u ormariću u bazi za dostavu. Zločin je pravdao prekomjernim radom, koji je doveo do konzumiranja alkohola, ali i privatnih problema.

0%