play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Par iz Banja Luke dobio četvroke

Nemanja i Milana Petrović, mladi bračni par iz Banje Luke koji živi u Sloveniji, postali su roditelji četvorka. Bebe su tijekom vikenda rođene u Ljubljani, a tamošnja bolnica objavila je sretne vijesti na Facebooku.

Sve četiri bebe su dječaci, svi imaju manje od 1.5 kilograma i dobili su biblijska imena.

“Proteklog vikenda iz našeg rodilišta obradovala nas je izvanredna vijest: rođene su četvorke! Dječaci Matej (1450 g), Luka (1030 g), Marko (1420 g) i Jovan (1280 g) rođeni su carskim rezom u 31. tjednu trudnoće. Posljednji put slične četvorke rođene su u Ljubljani 2015. godine”, rekao je voditelj rodilišta Gorazd Kavšek.

“Mogućnost rođenja četvorki je vrlo mala: oko jedan na 500.000 poroda ili manje. Za Sloveniju bi to značilo otprilike jednom u 15 do 20 godina”, dodali su.

“U ovom slučaju radilo se o spontanoj trudnoći, što je utoliko rjeđe. Osim začeća četvorki, što je izuzetno rijetko, uspješno začeće i porođaj su još rjeđi, pa ne čudi što je u Banjaluci, odakle dolazi porodilja, događaj opisan kao pravo čudo. Od srca čestitamo hrabroj majci”, napisali su iz ljubljanske bolnice.

Na Facebooku se potom javio i banjolučki gradonačelnik Draško Stanivuković i objavio da će Banja Luka četvorkama pokloniti po 1000 maraka, odnosno po nešto više od 500€. Vijest o čudesnim četvorkama obišla je čitavu regiju.

“Ovo su najbolje vijesti za naš grad i neka u budućnosti bude još više ovakvih vijesti! Ponosnim roditeljima čestitam od srca, jer su donijeli radost, ne samo svojoj obitelji, već i cijeloj Banjaluci. Donijeli smo odluku da naši mali sugrađani Matej, Marko, Luka i Jovan dobiju po 1.000KM od svog Grada, jer Banja Luka je obitelj! Nek su živi i zdravi”, poručio je Stanivuković.

0%