if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Livanjski sir dobio dva međunarodna vrijedna priznanja

Mljekara Livno ponovo je ostvarila zavidan rezultat sa svojim Livanjskim sirom, dobivši čak dva vrijedna priznanja.

Međunarodni institut za kvalitetu i okus (ITQI) iz Bruxellesa treću godinu zaredom dodijelio je Livanjskom siru priznanje “Superior Taste Award” s maksimalne tri zlatne zvjezdice za izniman okus i superiornu kvalitetu, te dodatno priznanje “Crystal Taste Award”.

Crystal Taste Award je priznanje koje se daje proizvodima koji su tri godine zaredom ocjenjeni s 3 STA zvjezdice od tri različita panela degustatora. Za 2024 godinu ovu nagradu dobilo je ukupno 25 proizvoda u svim kategorijama.

Nagradu dodjeljuje žiri sastavljen od preko 200 renomiranih stručnjaka za hranu pomno odabranih iz najprestižnijih kulinarskih asocijacija i top institucija kao što su Le Guide Michelin i Gault & Millau.

Proizvodi se ocjenjuju metodom slijepog testiranja na temelju izgleda, mirisa, teksture i okusa, a pritom sucima nisu poznati brend ni porijeklo testiranog proizvoda.

Ovakav uspjeh je još jedna potvrda kvalitete autohtonog bh. domaćeg proizvoda prepoznate na svjetskoj razini, na što možemo biti iznimno ponosni.

0%