play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Premijera predstave “Stani inspektore!!!” oduševila publiku u Vitezu

Sinoć je u Kazališnoj dvorani u Vitezu premijerno izvedena predstava “Stani inspektore!” u produkciji Gradskog kazališta mladih Vitez. Ova komična monodrama postavlja dosta pitanja, a jedno pomalo intrigantno “Kako je to kada ni sam ne znaš tko si?”. Predstava je privukla je oko 200 gledatelja, a svi prisutni svojim su pljeskom pokazali koliko su uživali.

Predstava “Stani inspektore!” prati lik Osmana, policajca opsjednutog borbom protiv kriminala, kojeg na komičan i tragičan način tumači talentirani glumac Emin Šahdan. Osman, koji hapsi sve oko sebe, pa čak i samog sebe, unosi gledatelje u niz neobičnih situacija i misteriozan zaplet. Radnja se najvećim dijelom odvija u njegovoj glavi. Publika je imala priliku svjedočiti jedinstvenoj priči isprepletenoj komičnim i tragičnim elementima, koja je izazvala smijeh i iznenađenje do samog kraja.

Režiju predstave potpisuje Robert Šafradin, grafički dizajn izradio je Borislav Sučić, a izvršni producent je Ivan Sajević. Nakon predstave, Emin, Robert i Ivan zahvalili su svima koji su prisustvovali premijeri, a posebne zahvale uputili su akademskom glumcu Marku Markoviću, koji je pomogao u ostvarivanju ove predstave.

“Evo i dan poslije emocije oduševljenja još me drže. Zahvaljujem svima koji su došli na premijeru predstave. Još jedna monodrama Gradskog kazališta mladih Viteza prezentirana na završnici 9. dana hrvatskog kazališta, ne mogu ništa više reći nego da sam preponosan na Emina, na sebe, na cjelokupnu ekipu i publiku GKM-a, jer oni su dokaz iz predstave u predstavu zašto mi ovo radimo, te da se trud doista isplati. Zahvale šaljem izvršnom producentu Ivanu Sajeviću koji je dosta učinio za ostvarivanje ove premijere, također našem Marku Mirkoviću koji nas je usmjeravao u radu i našem Marinu Bikiću bez čije incijative i nagovaranja ovo vjerojatno ne bi bilo.odrađeno. Na kraju jedno veliko hvala publici na dolasku i divnoj atmosferi tokom i nakon predstave.”

Robert Šafradin

Oduševljenje publike bilo je očito; od najmanjih do najvećih, svi su uživali u 50 minuta ispunjenih smijehom, napetošću i snažnom porukom. Predstava je uspješno zaključila 9. Dane hrvatskog kazališta u Vitezu, još jednom potvrdivši važnost i snagu kazališne umjetnosti na “daskama koje život znače”.

Emin još jednom šalje zahvale i pozdrave svima koji su došli na premijeru te koji su na bilo koji način podržali njegov, a i rad GKM-a Vitez:

“Hvala svima koji su bili dio ove nezaboravne večeri, a za sve one koji nisu uspjeli prisustvovati, nadamo se da ćemo imati priliku ponoviti ovu izvedbu i podijeliti čaroliju kazališta s još većim brojem gledatelja.”

Emin Šahdan

Gradsko kazalište mladih Vitez može biti iznimno ponosno na Emina i cijelu ekipu koja je radila na predstavi. Njihov trud i predanost isplatili su se, što je publika potvrdila dugotrajnim pljeskom i pozitivnim reakcijama.

0%