play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Premijera predstave “Plava boja snijega” GKM-a Vitez napunila kazališnu dvoranu i oduševila publiku

Premijera predstave “Plava boja snijega” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez sinoć je, u sklopu 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH, napunila Kazališnu dvoranu u Vitezu, ali i oduševila brojnu publiku.

Najmlađi ansambl GKM-a Vitez izveo je novu kazališnu čaroliju na radost brojnih sugrađana i publike, a posebno onih najmlađih.

Publika je pomno pratila predstavu te u nekoliko navrata mlade glumce nagradila pljeskom. Ipak, najsnažniji pljesak uslijedio je na koncu predstave, kada su pravim ovacijama pozdravili lepršavu igru viteških kazalištaraca, vrativši ih u nekoliko navrata na bis. Mladi glumci nisu krili svoju sreću, a zbog sjajnog nastupa pala je i poneka suza radosnica.

“Dobili smo još jednu divnu generaciju mladih i talentiranih glumaca, koji su tijekom proteklih pola godine ispunili naše kazalište smijehom radošću i srećom. Tako je bilo i sinoć, podarili su nam prekrasnu kazališnu večer, u kojoj su podjednako uživala djeca i odrasli. Predivno je bilo i svi smo u kazalištu jako ponosni na naš najmlađi ansambl. Radujemo se novim igranjima i brojnim putovanjima koja nas očekuju. Hvala i našoj dragoj publici, koja je po tko zna koji put napunila našu kazališnu dvoranu i podržala ono što radimo”, kazao je nakon predstave Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

“Plava boja snijega” predstava je o dvoje zaljubljenih, jednoj velikoj šali i kraljevstvu po imenu Murabija. Kroz cijelu priču publika će imati priliku vidjeti mnoge likove koji će pokazati kako poraziti i porušiti sve predrasude koje nam se nađu na putu. Istina je kada kažu da ljubav ne poznaje granice.

U predstavi igraju Laura Ljubić, Danijel Grgić, Marta Križanac, Lara Garić, Emin Hidić, Eva Trogrlić, Katja Trogrlić i Kiara Garić. Predstavu je, po tekstu Grigora Viteza, režirao Emin Šahdan, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Organizatori 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB na čelu s ministrom Bojanom Domićem.

0%