play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

SBK: U izvršenim kontrolama izrečene kazne u iznosu preko 68 tisuća KM

Inspektori Porezne uprave FBiH – Kantonalnog poreznog ureda Novi Travnik obavili su 29 inspekcijskih nadzora na području Fojnice, Viteza, Busovače, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Kiseljaka i Bugojna, te su, među ostalim, otkrili 12 neprijavljenih radnika.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, trgovine i druge uslužne djelatnosti, a predmet kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i angažiranje neprijavljenih radnika, priopćeno je iz Poreze uprave FBiH.

Tijekom kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su i jednog poreznog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, te 14 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti “angažiranje neprijavljenih radnika”, “neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja” i “nepostojanje instaliranog fiskalnog uređaja” zapečaćena su dva objekta i izdano je 28 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 68.750 maraka.

Porezna uprava FBiH – Kantonalni porezni ured Novi Travnik nastavit će aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i spriječavanju sive ekonomije i u narednom periodu, te poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

0%