play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Umro O. J. Simpson

O. J. Simpson, bivši velikan NFL-a (Nacionalna liga američkog nogometa), preminuo je u srijedu u dobi od 76 godina u Las Vegasu nakon borbe s rakom, priopćila je njegova obitelj. Bio je okružen djecom i unucima. Njegov odvjetnik također je potvrdio smrt za američke medije.

– Dana 10. travnja, naš otac, Orenthal James Simpson, podlegao je borbi s rakom. Bio je okružen svojom djecom i unucima. Njegova obitelj moli da poštujete njihove želje za privatnošću i milošću – objavljeno je na X-u.

Podsjetimo, ‘90-ih mu se sudilo za dvostruko ubojstvo bivše supruge Nicole Brown Simpson i njezinog prijatelja Rona Goldmana, ali bio je oslobođen optužbi. Trenutak kad je proglašen nevinim bio je jedan od najgledanijih u povijesti televizije.

Posljednjih godina O. J. se borio s rakom prostate, a zdravlje mu se u zadnje vrijeme pogoršalo, zbog čega je prije nekoliko mjeseci završio u hospiciju.

Vrlo malo igrača američkog nogometa uživalo je slavu kakvu je Simpson stekao i imao 1970-ih; čak je dospio i na naslovnicu kultnog časopisa Rolling Stone. Okušao se i kao glumac, a najupečatljiviju ulogu imao je u humorističnoj TV seriji “Goli pištolj” (“The Naked Gun”).

Dio Simpsonove široko rasprostranjene popularnosti bio je i u tome što ga je obožavala bjelačka zajednica. U dokumentarcu “”O. J.: Made in America”, oni koji su poznavali velikana NFL-a tvrdili su kako je često govorio da “on nije crnac, nego O. J.”.

A onda su 12. lipnja 1994. Nicole Brown Simpson i Ron Goldman ubijeni ispred Nicoleine rezidencije u Brentwoodu.

Simpson je proglašen nevinim 3. listopada 1995., a godine 1997. naređeno mu je da plati 25 milijuna dolara odštete obiteljima Nicole Brown Simpson i Rona Goldmana.

0%