play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Beyoncé s novim albumom ponovno vlada svjetskom glazbenom scenom

Otkako je krajem ožujka izašao album “Cowboy Carter” izvjesno je bilo da će Beyoncé ponovno vladati svjetskom glazbenom scenom, ali i zasjesti na tron glazbenih ljestvica.

Svojim osmim studijskim albumom američka pjevačica i kantautorica s ukupno prodanih 407 tisuća primjeraka u SAD-u u samo tjedan dana dospjela je na vrh Billboardove 200 ljestvice na kojoj se nalaze najprodavaniji glazbeni albumi u SAD-u. Uz to, osvanula je i na prvom mjestu country liste s pjesmom “Texas Hold ‘em” i tako postala prva Afroamerikanka kojoj je to pošlo za rukom. Album “Cowboy Carter” također je njezin osmi album na vrhu Billboardove ljestvice 200.

Rekorde je Beyoncé počela obarati još u prvom tjednu izlaska albuma, a “Cowboy Carter” uspjehom je nadmašio i album “Lemonade” koji je objavljen u travnju 2016. godine. Osim po prodaji, uspjehe bilježi i na streaming platformama gdje je također na samom vrhu. Spotify navodi da je njezin album “najviše streaman album u jednom danu u cijeloj 2024. godini”.

Beyoncé je fanove iznenadila s čak 27 pjesama na ovom albumu u trajanju od 79 minuta i 3 sekunde. Album govori o njezinom odrastanju u Houstonu, gradu koji je poznat po kaubojskom načinu života i country glazbi.

“Moj djed s očeve strane obožavao je country glazbu i vodio me svake godine na Houston Rodeo, što je za mene bio najveći doživljaj. A nadahnuće mi je bila i tradicija crnih kauboja, koji su tada, dakako, bili diskriminirani i prisiljeni raditi najteže poslove s najneukrotivijim grlima. Kako bi pokazali što znaju oformili su takozvani Soul Circuit, čiji su dio bili i crnački rodeo showovi”, ispričala je Beyoncé.

Na albumu je radila pet godina, a na njemu je surađivala i s poznatim glazbenim zvijezdama poput Miley Cyrus, Dolly Parton i Post Malonea.

0%