play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Luka Nižetić ima novi ljetni hit “Manistra na pome”

Luka Nižetić objavio je novi singl Manistra na pome, još jednu pjesmu koja najavljuje novi album. Radi se o, kako kaže splitski glazbenik, “suptilnoj odi ljubavi ispričanoj slikovitim tekstom obožavanja i veličanja tradicionalnog dalmatinskog jela”. Naime, ukusna, aromatična i laka za pripremu, manistra na pome svima je asocijacija za bezbrižno, lagano, slano i toplo ljeto puno boja, okusa i mirisa.

“O manistri na pome u nas u Dalmaciji se nikad ne polemizira, baš kao i u ljubavi, sve je dozvoljeno i svatko ima svoj tajni sastojak kako začiniti i pojačati doživljaj”, dodaje Luka.

“Manistra na pome je u mojoj pjesmi mjerna jedinica za ljubav, kad kažeš da te volim ka manistru na pome znači da te volin najviše na svitu. Komentar jedne moje prijateljice nakon što je odgledala spot da ne zna bi li prije pojila manistru na pome ili se poseksala najbolje dočarava emociju pjesme”, kaže Luka.

Glazbu i tekst potpisuje sam Nižetić, a produkcija i aranžman nose potpis Marka Mihaljevića. 

“Svih ovih godina rijetko sam se upuštao u pisanje pjesama, nekako sam se prepuštao autorima kao što su Dino Šaran, Branimir i Mario Mihaljević, etabliranim i provjerenim majstorima riječi i glazbe. Bilo je u međuvremenu nekih epizoda, na kraju sa 17 godina sam debitirao sa svojom autorskom pjesmom Ludi grade na Melodijama Jadrana, no nedostajalo je hrabrosti za daljnjim autorskim radom. Kako vrijeme donosi neku zrelost i iskustvo jednog dana sam se samo probudio i krenule su misli. Prvo je nastala ideja, zatim tekst, a na to se složila i melodija. Vrlo brzo sam napravio skicu koju je aranžmanski uobličio Marko Mihaljević”, ispričao je Luka o nastanku svog novog singla i otkrio da već ima par novih pjesama u pripremi.  

“Nekako sam se otvorio, čak sam i sam sebe iznenadio i sad me što bi rekli uhvatilo ‘kreativno ludilo’, predivan je osjećaj kada iz tebe krenu prirodno neke stvari i svoje ideje i misli pretočiš u nešto opipljivo i konkretno. Smatram ovaj period svojim najodvažnijim glazbenim iskorakom i neizmjerno se radujem novim autorskim iskušenjima”, priča.

“Plesat ćemo ovo lito i guštat u manistri na pome,jedva čekam koncerte,pisma je simpa, ma odlična”, “Realno manistra na pome je vec tribala imat pismu”, “Odličnaaaaaaa!!!!, pišu fanovi na YouTubeu.

Psst… U spot je sakrio i recept za svoju manistru na pome…

0%