play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Švicarska pretekla Hrvatsku na Eurosong kladionicama

Švicarska svakim danom sve bolje stoji na eurovizijskim kladionicama. Nakon što je prestigla Hrvatsku i njihovog predstavnika Baby Lasagnu te zauzela prvo mjesto na kladionicama, Švicarska ima sve veće šanse za pobjedu. Od jučer su te šanse narasle s 19% na 20%.

Lasagna trenutno ima 16% te se nalazi na drugom mjestu, dok je treća talijanska predstavnica Angelina s 12%. Švicarsku predstavlja Nemo s pjesmom The Code, koja je postigla veliku popularnost nakon eurovizijskog tuluma u Madridu, na kojem je nastupao i hrvatski predstavnik.

Nemo, inače deklarirana nebinarna osoba, Švicarsku će predstavljati s pjesmom The Code, inspiriranom stvarnim životnim iskustvima.

“The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba”, kaže Nemo. “Nevjerojatna je čast moći predstavljati Švicarsku na Eurosongu. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao queer osobi vrlo važno zauzeti se za cijelu LGBTQIA+ zajednicu”, dodaje.

0%