play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Misteriozna rupa progutala zemlju u Uskoplju

Zanimljiva priča stiže nam iz Gornjeg Vakufa/ Uskoplja. Naime, na jednom imanju otvorila se rupa na zemlji.

Naš sugovornik Mirsad Zulum , vlasnik imanja, ističe kako je rupu najprije spazio njegov sin koji ga o tome i obavijestio. Mirsad i susjedi su u čudu i ne mogu objasniti kako se stvorila rupa.

– Sin je ugledao rupu i mene zovnuo. Po mojoj procjeni ima tri metra dubine do vode, a ispod vjerovatno još tri metra – tvrdi Mirsad koji je u rupu ubacivao veliko kamenje kako bi otprilike znao kolika je dubina.

Naš sugovornik ističe kako se nada da se isto neće dogoditi i na ostatku imanja, bojeći se za sigurnost vlastite obitelji.

– Nešto smo gledali, ovako isto se desilo i u Srbiji, ali na nekoj njivi, ne znam, niko nema objašnjenje. Ne znam, ne znam, nije bilo kiša da bi ovdje bila ovakva voda. A i čudno je kako rupa tako odjednom, da zemlja propadne… ma ovo je neviđeno čudo – kaže Mirsad.

Pored rupe, tu je i drvo lješnjaka za koje se svi čude, kako nije i ono palo.

– Ne znam, kako li ga to čudo nije povuklo dolje, vidiš kako se malo nakrivilo, ovo bi možda neki stručnjaci mogli da daju objašnjenje. Čudo neviđeno, možda i posljednji dani stižu, nešto se nagovještava – kaže on za Youtube kanal “Srednja Bosna Danas”.

0%