play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

BHRT i FTV postigli dogovor s Elektroprivredom BiH o naplati RTV pristojbe

Predstavnici menadžmenta Radiotelevizije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizije Federacije BiH potpisali su s predstavnicima Elektroprivrede BiH sporazum o nastavku naplate RTV pristojbe.

Novim ugovorom definirano da će se pristojba za javni RTV servis naplačivati putem računa Elektroprivrede BiH do kraja ove godine, kada bi se trebao pronaći novi način naplate pristojbe. Ugovor o poslovnoj suradnji na naplati RTV takse potpisali su vršitelji dužnosti generalnog i izvršni direktori Elektroprivrede BiH Sanel Buljubašić i Nevad Ikanović, te generalni direktori BHRT-a i FTV-a Belmin Karamehmedović i Džemal Šabić. Ugovor stupa na snagu sutra, 1. ožujka.

Mjesečni iznost pristojbe je 7,50KM i ne spada u prihod Elektroprivrede BiH. Potpisivanje ugovora uslijedilo je nakon jučerašnjeg sastanka direktora BHRT-a i FTV-a, na kojem je dogovoreno da se EP BiH uputi prijedlog ugovora o nastavku naplate RTV takse, dok će raspodjela prikupljenih sredstava biti intenzivno pregovaralo kako bi se pronašlo zajedničko rješenje.

Prethodno su predstavnici uprave oba javna servisa održali sastanak u zgradi Elektroprivrede BiH, na prijedlog te tvrtke, na kojem nisu uspjeli pronaći rješenje.

Podsjetimo, ugovor o naplati RTV pristojbe na području Federacije Bosne i Hercegovine istekao je 31. prosinca prošle godine. BHRT i FTV do danas nisu uspjeli dogovoriti način plaćanja za naredni period. I dok RTV FBiH traži da se RTV taksa naplaćuje kao i do sada, na način da javni emiter prikuplja sredstva, BHRT ostaje pri stavu da se sredstva uplaćuju na račun Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

0%