if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Appleu u SAD-u zabranili prodaju dva modela pametnih satova

Apple će na području SAD-a od četvrtka moći prodavati samo dopuštene pametne satove koji nisu pod sankcijama zbog kršenja propisa o patentima.

Američki sud zabranio je prodaju dva modela Appleovih pametnih satova u SAD-u, izmijenivši presudu u sporu oko kršenja patenata proizvođača medicinskih uređaja Masimo. Optužbe su se odnosile na neovlašteno korištenje tehnologije za mjerenje razine kisika u krvi. Još u listopadu su zabilježeni prvi prekršaji Masimova patenta od strane Applea.

Masimo je optužio tehnološkog diva da mu otima ključne radnike i neovlašteno koristi njegovu tehnologiju za mjerenje razine kisika u krvi.

Početkom prosinca Apple je “preventivno” uklonio uređaje s internetske stranice i iz trgovina u SAD-u te najavio žalbu na odluku regulatora. Dozvoljena im je prodaja satova Series 9 i Ultra 2 dok je postupak u tijeku, ali žalbeni sud promijenio je u srijedu odluku.Apple je bio zatražio da se zabrana odgodi dok carinska uprava ne utvrdi jesu li patenti prekršeni i u izmijenjenim verzijama satova, koje ne koriste Masimovu tehnologiju.

Sporna aplikacija ugrađena je od 2020. u većinu Appleovih satova, uključujući Series 9 i Ultra 2, ali ne i u model SE. Od ponoći navečer satovi s ugrađenom aplikacijom više se neće moći uvoziti.

U četvrtak je Apple poručio da će na tržište plasirati samo “dopuštene” satove kako bi ih zadržao na policama, navodi BBC.

“U iščekivanju ishoda žalbenog postupka, Apple poduzima mjere kako bi postupio u skladu s presudom, istovremeno osiguravajući korisnicima pristup Apple Watchu uz ograničene smetnje”, priopćili su iz tvrtke.

0%