if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Počinje suđenje roditeljima dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo početi suđenje ocu i majci dječaka koji je 3. svibnja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devetero dece i zaštitara škole. Na početku suđenja sud bi trebalo odlučiti o prijedlogu tužiteljstva da sa glavnog pretresa bude isključena javnost zbog zaštite interesa maloljenih osoba.

Nakon toga tužiteljstvo i obrana bi trebali iznijeti svoja uvodna izlaganja, dokazne prijedloge i da se optuženi izjasne o krivnji, piše Tanjug.

Suđenje je, osim za danas, zakazano i za 30. siječnja. Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak, kako se sumnja, učio pucati, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dvije i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za kazneno djelo teška djela protiv opće sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje zračnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očito nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao sigurno, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužiteljstvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog kaznenog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Zbog kaznenog djela davanja lažnog iskaza, kako je navedeno, neposredno su optuženi predsjednik Streljačkog kluba “Partizan praktikal šuting” Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova obitelji ubijenih, a za naknadu nematerijalne štete usljed smrti bliske osobe, piše vecernji.ba.

0%