if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Švedska podnijela žalbu EHF-u zbog neregularnog gola Francuske

Spektakularni pogodak Elohima Prandija protiv Švedske polako postaje najsporniji pogodak u povijesti rukometa.

Čudesan, spektakularan, nevjerojatan, ali gotovo sigurno i neregularan bio je pogodak Elohima Prandija u posljednjoj akciji regularnog dijela polufinalne utakmice Europskog rukometnog prvenstva između Švedske i Francuske. No, praksa je pokazala da suci vrlo često sude u korist Francuske i da žalbe ne pomažu.

Pogodak je to koji je Francuze odveo u produžetke, a nakon toga i u finale prvenstva, dok se šokirani Šveđani još uvijek nisu oporavili od onoga što su uspjeli prokockati u tom susretu.

No, još gore su se vjerojatno osjećali kad su pogledali snimku Prandijevog gola, odnosno ono što se dogodilo. I nevjerojatna je nevjerica među svim ljubiteljima rukometa što isti nije pogledan putem VAR-a. A tamo su se na ovom prvenstvu gledale svakakve niti blizu ovako bitne situacije.Slijedom toga, Šveđani su podnijeli službenu žalbu EHF-u te traže poništavanje pogotka, koji bi njih poslao u nedjeljno finale, a Francuze u utakmicu za treće mjesto.

Hoće li se dogoditi povijesni presedan odnosno hoće li žalba biti prihvaćena? To je nešto teško za očekivati, ali mnogi smatraju kako bi odluka EHF-a o uvažavanju žalbe bila povijesna te da bi na rukomet bacila jedno svjetlo nade za budućnost.

Što je također zanimljivo, za razliku od žalbi kakve se inače podnose te kakvih bi uvažanje uglavnom rezultiralo ponavljanjem utakmice, ovdje to ne bi bilo potrebno, budući da je udarac izveden kad je vrijeme već isteklo.

Inače, ovo je druga sporna situacija na utakmicama Švedske koja se dogodila u samoj završnici, a tijekom koje nije gledana VAR snimka. Prva se dogodila u skupini, kad im je poništen pogodak za izjednačenje u utakmici protiv Danske.

0%