if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Objavljena lista glazbenika koji su prodali najviše ulaznica u Hrvatskoj. Prvo mjesto za Dinu Merlina

Hrvatsko društvo skladatelja (ZAMP) objavili su podatke o tome koji glazbenici su prodali najviše ulaznica za koncerte održanim u 2023. godini u Hrvatskoj.

Tako je Hrvatsko društvo skladatelja (ZAMP) podijelilo prodane karte u četiri kategorije, a to su: domaći glazbenici, regionalni glazbenici, inozemni glazbenici i festivali.Zanimljivo je istaknuti da je 2023. godina bila rekordna kada je riječ o održavanju koncerata.

Tako je među domaćim glazbenicima najviše ulaznica za koncerte u Hrvatskoj prodao Zlatan Stipišić Gibonni, koji je rasprodao dvije zagrebačke Arene te nastupe u Varaždinu i Zadru, ali i brojne pruge nastupe širom Hrvatske. Za to je dobio priznanje Cesarica Koncertni Bestseller 2023.

Na drugom mjestu od hrvatskih muzičara je Doris Dragović, a slijede je grupa Dalmatino, Prljavo kazalište, Goran Bare i Majke, Severina, Crvena jabuka, Urban & 4, Petar Grašo, Željko Bebek, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Let 3, Miroslav Škoro, Zorica Kondža i Parni valjak.

Iz ZAMP-a navode i da je prvom mjestu po pitanju regionalnih glazbenika bosansko-hercegovački kantautor Dino Merlin, dok je Aleksandra Prijović, s pet rasprodanih Arena Zagreb, na drugom mjestu.

Na trećem je Aco Pejović, zatim Zdravko Čolić, a na petom mjestu Aca Lukas. 

Što se glazbenika izvan regije tiče, prvi je Robbie Williams s dva rasprodana koncerta u pulskoj Areni iz lipnja 2023. godine. Iza njega su Imagine Dragons, ABBA Symphonic, Depeche Mode i 50 cent.

0%