if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Bugarska Davis cup reprezentacija protiv BiH bez najveće zvijezde

Davis Cup meč prve svjetske grupe između teniskih reprezentacija Bugarske i Bosne i Hercegovine, na rasporedu je 3. i 4. veljače 2024.godine u bugarskom gradu Burgasu.

Najbolji bosankohercegovački tenisači na meč sa Bugarskom putuju u sljedećem sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Tomislav Brkić, Mirza Bašić i Andrej Nedić, zajedno će sa izbornikom Zoranom Zrnićem i ostalim članovima bh. tima, probati ostvariti pobjedu na teškom gostovanju u Burgasu.

Nakon objavljenih nominacija, bosankohercegovački Davis Cup tim može biti zadovoljan, jer se na listi nominacija Bugarskog tima ne nalazi ime Gligora Dimitrova, nekada trećeg, a trenutno 13. tenisača svijeta.

Bugarska reprezentacija će u meču prve svjetske grupe u susretu sa BiH nastupati u sastavu: Dimitar Kuzmanov, Yanaki Milev, Petr Nesterov, Aleksandar Lazarov, te Aleksander Donski, predvođena izbornikom Valentinom Dimovim.

“Bosanskohercegovačka seniorska “Davis Cup” teniska reprezentacija u Bugarsku ide u kompletnom sastavu, te se kao i uvijek svi tenisači odazovu pozivu za nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Upravo zajedništvo ove reprezentacije, je snaga teniskog seniorskog tima BiH, koji od 2016,godine nastupa u prvoj svjetskoj grupi najboljih tenskih reprezentcija svijeta”, poručili su iz Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prvi dio priperema za meč protiv Bugarske, najbolji bh tenisači početi će u Sarajevu, dok će se završene pripreme odraditi u Burgasu od 28.01. do 02.02.2024.godine. Na završnim pripremama će se probati podići forma za predstojeće mečeve koji su na rasporedu 3.(subota) i 4. (nedelja) veljače u Avenue Tennis centru u Burgasu (Bugarska).

0%