play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Prije dvije godine napustio nas je Aki Rahimovski

Prije točno dvije godine regiju je pogodila tužna vijest – preminuo je Aki Rahimovski. Frontmen Parnog valjka imao je 66 godina kada je umro. Njegovo pravo ime bilo je Aleksandar, što je malo tko znao.

Djetinjstvo i ranu mladost proveo je u Skoplju, a sa sedam godina krenuo je u glazbenu školu budući da mu je otac bio profesor glazbe. Aki je svoj glazbeni zanat učio na klaviru.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava, od kojih su neki grupa Vakuum, Krvna braća i grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Te godine upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena. Iste godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, 5 albuma uživo, 4 kompilacije te 2 koncertna DVD-a.

Godine 2005., na 30. godišnjicu osnivanja sastava, Hus odlučuje prestati s koncertnim aktivnostima, dok ostatak sastava pod vodstvom Akija Rahimovskog nastavlja s radom te 2007. godine snima album U vremenu izgubljenih.

U jesen 2009. godine Valjak objavljuje veliki povratak u sastavu: Aki, Hus, Brk, Preksi, Bero te novi bubnjar – Dalibor Marinković – Dado, i to u sklopu “Karlovačko live” turneje. Turneja je obuhvaćala 10 gradova, sve je počelo u Dubrovniku, a završilo u Čakovcu.

O Akijevom privatnom životu općenito se znalo vrlo malo. Dva puta se ženio, a iz prvog braka ima sina Kristijana, također poznatog glazbenika. Drugi brak, s tajanstvenom Ingrid, trajao je četrdeset godina te se još do prije par godina pisalo da su sretni zajedno. Zajedno imaju kćer Edinu. 

0%