if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Hrvatska danas protiv Mađarske nema pravo na kiks

Hrvatski rukometaši u 18 sati igraju protiv Mađarske u drugom kolu drugog kruga Europskog prvenstva. Samo pobjeda dolazi u obzir, a porazom bi se oprostili od polufinala.

Hrvatska je pokazala kvalitetu pobjedivši Španjolsku. Utakmica protiv Francuske je pokazala da se reprezentacija može nositi s veliki protivnicima. Klasična priča koju gledamo već godinama. Hrvatski rukometaši su prije dva dana izgubili od Francuza 34-32, ali nema vremena za analiziranjem i traženjem grešaka. Reprezentativce već danas od 18 sati očekuje nova utakmica u drugom krugu Europskog prvenstva.

Za izabranike Gorana Perkovca je svaka utakmica do kraja drugog kruga kao finale. Danas nas čeka Mađarska i samo pobjeda dolazi u obzir ako želimo do polufinala i prilike da se nakon četiri godine konačno bore za medalju.Domagoj Duvnjak je bolestan i gotovo sigurno neće nastupiti, neki su izraubani, ali ova Hrvatska pokazala je da ima kvalitetu i znanje. Prvo protiv Španjolske na otvaranju prvenstva pa i prije dva dana u odličnoj predstavi protiv Francuza. Neke nijanse, na koje nismo mogli utjecati, opet su presudile u francusku korist.

– Vidjeli ste Mađarsku, imaju velike igrače, čvrsti su, ali nešto sporiji, tako da moramo ih natjerati da trče. Mislim da je tu šansa za lake golove, igraju puno preko svog pivota koji je 207 centimetara. S njima se ne vrijedi hrvati, prejaki su oni za to – taktika je izbornika Gorana Perkovca za utakmicu protiv Mađarske.

Mađari su u prvom krugu završili na prvom mjestu. Pobijedili su Crnu Goru, Srbiju i razbili Island koji je uoči prvenstva bio kao potencijalni kandidat za medalju. S velikim nadama su naši susjedi ušli u drugi krug, ali su ih prizemljili Austrijanci koji su slavili 30-29. Naši rukometaši su favoriti na kladionicama. Koeficijent na pobjedu Hrvatske je 1.50, a na Mađare 3.60.

Utakmica počinje u 18 sati uz prijenos na RTL-u. Pobjeda protiv Mađarske nam je nužna, kao i u preostale dvije utakmice protiv Islanda i Njemačke. Ispucali smo pravo na sve kikseve, nema više krivog koraka. A vjerujemo da ova Hrvatska može napraviti velike stvari u Njemačkoj, pogotovo pred ovakvom čudesnom publikom koja puni dvorane.

0%