if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Tonči Huljić najavio gašenje grupe Magazin

Hrvatski glazbenik i producent Tonči Huljić putem društvenih mreža je objavio da je u svoj tim uzeo bivšeg natjecatelja “Superstara”, Petra Šegedina. Kako je prenio Story, za Petra tvrdi kako ima “glas kojeg nemamo u našoj ponudi”.

– Kod njega mi se svidjela osobnost, glas kojeg nemamo u našoj ponudi. Volim birati neke takve tipove pjesama koji zapravo nisi u stilu izvođača koje ja inače radim i koji pjevaju tradicionalnu dalmatinsku pjesmu. Kada imam nekoga tako svježeg, onda ne moram razmišljati je li ta pjesma za njega ili za nekog drugog. Ja ipak u svom životu imam prioritete. On nema pandan i kada pjesma odgovara njemu, ne moram razmišljati bi li ta ista pjesma odgovarala Graši, Joli ili bilo kome drugom. To su potpuno raznovrsni tipovi pjevača. On je mlada osoba, a stara duša i točno ono što je Grašo kazao: ‘Izvana mlad, a iznutra star‘. Izuzetno je simpatičan i ljudi će se u to uvjeriti – ispričao je i otkrio da mu je dao i umjetničko ime, “Pijero”.

Usprkos novim glasovima i imenima za koje će se zasigurno čuti na našoj estradi, Huljić je još uvijek najpoznatiji po grupi Magazin, jednom od najpopularnijih glazbenih sastava ovih prostora.Oko trenutne i najdugovječnije pjevačice ove grupe, Andree Šušnjare, nedavno su kružile glasine da će napustiti Magazin i započeti solo karijeru. Konačno se dotaknuo i te teme te otkrio kako “nije vidio te priloge”.

– Što se tiče Magazina, njegova budućnost je ionako u mojim rukama, ali je pitanje da li nakon tako velike prošlosti, uopće treba budućnost? Ne znam, vidjet ćemo, imam neke ideje u glavi koje vrtim, uostalom, ona još uvijek nije otišla. Mislim oni imaju dovoljnu ostavštinu pjesama, koju mogu eksploatirati do kraja života, uključujući i Andreu, koja mi je jako draga – rekao je 62-godišnji Huljić.

Također, otkrio je kako se, usprkos odlasku člana benda, Magazin “nikada ne može ugasiti jer on živi u glavama i srcima generacija i generacija”.- Međutim dolaze nove generacije, pitanje je hoće li oni otkriti stari Magazin ili ne. Primjerice, znate li neku novu pjesmu s albuma Rolling Stonesa? Vjerojatno ne znate. Hoćete li ići na njihov koncert zbog pjesama koje vas podsjećaju na neka sretna i bezbrižna vremena? Vjerojatno hoćete. Možda ne treba prljati budućnost novim pjesmama, tko zna. Sve je moguće, ali ja sam okrenut sada sebi, toliko vam mogu reći – zaključio je slavni glazbenik.

Inače, Šušnjara je prokomentirala i glasine u vezi odlaska iz slavne grupe.- Još ne odlazim iz Magazina, iako intenzivno razmišljam o nastavku solo karijere koja je započela još 2004. godine pjesmom ‘Noah‘ na Dori. Nismo se još usuglasili kada će se to točno dogoditi. Imamo zakazane brojne koncerte koje trebamo ispoštovati i projekte koje moramo realizirati prije nego se rastanemo – rekla je.

0%