play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Završen prvi krug u skupinama D, E i F na Europskom rukometnom prvenstvu

Rukometna reprezentacija Danske zaključila je prvi krug Europskog prvenstva pobjedom protiv Portugala 37:27, dok su Slovenci i Šveđani osvojili svoje skupine pobjedama od gol razlike.

U drugom krugu Danska, Švedska i Slovenija imat će po 2 boda, a Norveška, Nizozemska i Portugal će biti bez bodova.

Slovenija je u borbi za “jedinicu” u skupini D u Berlinu pobijedila Norvešku sa 28-27 osvojivši prvo mjesto. Dalje ide i Norveška, ali bez bodova.

U vrlo izjednačenoj utakmici Slovenija je imala čak 18 minuta isključenja, Norvežani četiri, no na kraju su Slovenci slavili. Pogodak odluke zabio je Aleks Vlah 50 sekundi prije kraja. Vlah je predvodio Sloveniju sa sedam golova, dok je Blaž Blagotinšek zabio pet golova. Odličan je bio i Urban Lesjak s devet golova. Kod Norvežana najefikasniji je bio Sander Sagosen sa šest golova.

U borbi za prvo mjesto u skupini E Švedska je pobijedila Nizozemsku sa 29-28.

U švedskoj vrsti najefikasniji su bili Hampus Wanne i Felix Claar sa po pet golova, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Luc Steins sa šest i Lars Kooijs pet golova.

Švedska je osvojila prvo mjesto u skupini sa šest bodova, Nizozemci imaju četiri, Gruzija dva, a bez bodova je BiH.

U skupini F Danska je pobijedila Portugal sa 37-27 okončavši natjecanje u skupini s tri pobjede. Mathias Gidsel je predvodio Dance sa 11 golova, dok je Portugalce predvodio Martin Costa s devet golova.

0%