if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

U 43. godini preminuo predsjednik njemačke Herte

Navijače berlinske Herthe potresle su vijesti o iznenadnoj smrti klupskog predsjednika Kaya Bernsteina.

Prvi ultra navijač koji je postao predsjednikom nekog bundesligaškog kluba (prva tri ranga njemačkog nogometa), Kay Bernstein, iznenada je preminuo u Berlinu. Klub kao i policija još nisu objavili razloge smrti predsjednika Herte.

Preuzeo klub u vrijeme najveće krize

Bernstein je poziciju predsjednika kluba preuzeo u ljeto 2022. godine, nakon što je klub dramatično izbjegao ispadanje u 2. Bundesligu, iznenađujuće pobijedivši na klupskim izborima.

Time je postao prvi ultra navijač na takvoj funkciji. On je 1998. godine, kao 18-godišnjak osnovao navijačku skupinu Harlekins Berlin, na čijem je dogledno vrijeme bio čelu. Riječ je o vrlo aktivnoj skupini, a zahvaljujući njome, Bernstein je svojevremeno dobio trajnu zabranu dolaska na stadiona.

Ona mu je s vremenom ukinuta, budući da se posljednjih godina počeo pojavljivati na glavnoj tribini Olimpijskog stadiona, a onda se odlučio kandidirati za predsjednika te je pobijedio na klupskim izborima.

Kao predsjednik ipak nije uspio spriječiti prošlogodišnje ispadanje iz lige, a niti ove sezone ne stoje najbolje po pitanju povratka u ligu.

0%