play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Objavljena prognoza do kraja siječnja – Zima bez prave zime

Federalni hidrometeorološki zavod, objavio je danas, 15. siječnja, srednjoročnu prognozu za naredna dva tjedna, za razdoblje do 29. siječnja. 

Početak druge polovine siječnja, kad su u pitanju temperature zraka, bit će sličan prvim danima ove godine, a to znači zima bez prave zime. Minusi će se zadržati na planinama. U nižim područjima minusi biće rijetki i slabi uglavnom pri tlu.

Prevladavat će nestabilno vrijeme sa kišom u nižim, a snijeg i susnježica padat će uglavnom u planinskim i pretplaninskim područjima.

Očekivane padaline u sredipnjim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine neće biti obilne i stalne. Više količine padalina izgledne su na jugu i jugozapadu zemlje. Najviše padalina prognozira se u četvrtak (18.01.) i petak (19.01.).

Minimalne temperature zraka varirat će od -2°C do 3°C u Bosni, na području Hercegovine od 5°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 4°C i 9°C u Bosni, do 14°C na jugu zemlje. Od četvrtka maksimalne temperature od 8°C do 14°C, na jugu i do 17°C.

U periodu od 21. do 29. siječnja prevladavaće promjenjivo oblačno, djelomično sunčano i stabilno vrijeme. U jutarnjim satima izgledni su minusi koji će biti izraženiji u središnjim područjima. Tijekom dana temperature zraka bit će uglavnom pozitivne, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

0%