if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Microsoft postao najvrednija tvrtka na svijetu

Microsoft je ulaganjem u svijet umjetne intelignecije ostvario vrijednosr dionica kojim su premašili dosadašnju vrijednost Applea. Time je Microsoft postao najvrednija tvrtka na svijetu.

Apple je u petak porastao za 0,2%, dok je Microsoft dodao 1%. Time je Microsoftova tržišna kapitalizacija iznosila 2,887 bilijuna dolara, što je najveća ikada, prema podacima LSEG-a. Appleova tržišna kapitalizacija iznosila je 2,875 trilijuna dolara, izračunato prema podacima iz podneska u četvrtak, objašnjavaju ekonomski strušnjaci.

Zabrinutost oko potražnje za pametnim telefonima gurnula je Appleove dionice u pad od 3% do sada u 2024. nakon što su prošle godine porasle za 48%. Microsoft je do sada porastao za oko 3% nakon što je 2023. porastao za 57% u porastu koji je djelomično potaknut njegovim vodstvom u generativnoj umjetnoj inteligenciji kroz ulaganje u OpenAI za izradu ChatGPT-a.

Appleova tržišna kapitalizacija dosegla je 14. prosinca vrhunac od 3,081 trilijuna dolara, prema LSEG-u.

Microsoft je uključio tehnologiju OpenAI-a u svoj paket softvera za produktivnost, što je potez koji je pomogao potaknuti oporavak njegovog poslovanja s računalstvom u oblaku u tromjesečju srpanj-rujan. Njegovo vodstvo AI također je stvorilo priliku da izazove Googleovu dominaciju u web pretraživanju.žApple se bori s padom potražnje za novim Iphoneima, posebice u Kini, gdje je zabranjena prodaja Apple uređaja kao odgovor na besmislene sankcije Huaweiju.

0%