play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Influenserka divljala autom ulicama Sarajeva i sve snimala

Poplava raznoraznih influensera putem društvenih mreža donijela je sa sobom i nazadovanje društva, propadanje moralnih virjdnosti. Svakodnevno smo svjedoci koliko kao društvo propadamo, kada su polupismene osobe preko noći postale instant zvijzde koje zarađuju novce u dogovorenim duelima punim vrijeđanja, a sa ciljem zabavljanja naroda.

Divljanje automobilima po sarajevskim ulicama nažalost nije izuzetak nego svakodnevna pojava. Posljednju emisiju drske vožnje priredila je bh. influencerica. Kroz sarajevsko naselje vozila je brzinom od 108 km na sat, gdje je ograničenje 60 km/h, a sve je dokumentirala na društvenim mrežama. Zastupnica u Skupštini KS Sanela Klarić kaže da je ovo javni šamar svima.

“Otvoreno hvalisanje nesavjesnom vožnjom je javni šamar i ponižavanje i građana i policije. “Očito je da snimanje i objavljivanje sebe u prekršaju pokazuje da nema straha od sankcija”, istaknuo je Klarić.

Policija je brzo reagirala i influencerici izrekla kaznu od 400 KM i oduzimanje vozačke dozvole.  Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica kaže da je nedopustivo da promet za mlade predstavlja neku vrstu ‘egzibicionizma’, te da su potrebne značajnije sankcije. No, kazne za ovakve prekšitelje zakona trebale bi biti znatno skuplje, jer pored opasne vožnje, ugroženi su bili i sudionici u prometu, pješaci, a kazneno djelo je i korištenje mobitela tijekom vožnje. Novčana kazna bi trebala za takve prekršitelje iznositi nekoliko tisuća KM, kao i douzimanje vozačke na dulji period od jednog mjeseca, kao i probno razdoblje od dvije- tri godine u kojem ne smije poliniti prekršaj jer će biti upućen na ponovno polaganje vozačkog ispita uz mogučnost trajnog odizimanja vozačke. Takav bi pristup, koji postoji u brojnim zemljama povećao sigurnost u prometu. No, tu bi policajci prvi trebali biti uzor, te koristiti sigurnosti pojas, poštivati zakonske propise.

No, nije spomenut influencer koji je započeo divljanje po bh. cestama. Mnogo je onih koji su nesavjesnom vožnjom usmrtili ili ugrozili nedužne ljude. Simptomatično je da su takvi vozači uglavnom mladi ljudi. Umirovljeni policajac Dragan Mioković kaže da su svi oni koji po gradu voze 100 km/h zapravo potencijalne ubojice.

“Ne ubijaju automobile, ni Golf 2 ni Porschee, ubijaju one koji voze recimo 108 km/h po gradu. Ta vrsta bahatosti je nešto što se treba i može iskorijeniti samo drakonskim kaznama i sankcijama. Ono što vidim kao dodatni problem je to što se ovakvim stvarima uglavnom bave mladi ljudi. I to pokazuje tu jednu agresivnost koja se kod mladih manifestira ne samo kroz brzu vožnju, nego kroz mnogo različitih stvari kojima svjedočimo”, naglasio je.

0%