if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

SAD i Britanija započele napade na Jemen

SAD i Velika Britanija krenuli su s napadima na hutiste u Jemenu, reklo je četvero američkih dužnosnika Reutersu. Hutisti su jemenski militanti koje podržava Iran, a koji posljednjih tjedana u Crvenom moru napadaju brodove povezane s Izraelom. U večernjim satima po lokalnom vremenu očekuje se obraćanje američkog predsjednika Joea Bidena naciji.

Vjeruje se da su ovo prvi udari koje su Sjedinjene Države izvele protiv Huta u Jemenu od 2016. godine, napominje Reuters. Dužnosnici, koji su željeli ostati anonimni, rekli su da se uskoro očekuje službeno priopćenje u kojem će biti navedeni detalji o udarima.

No, otkrili su da su napadi izvedeni sa zrakoplovima, brodovima i podmornicama, da su Australija, Kanada, Bahrein i Nizozemska pružile potporu operaciji, a da je ciljano više od desetak lokacija.

Glavni grad Sana, kao i gradovi Saada i Zamar te pokrajina Al-Hudaida samo su neki od ciljeva napada, potvrdio je dužnosnik Huta, nazvavši te napade “američko-cionističko-britanskom agresijom”.

Ranije u četvrtak, vođa Huta je izjavio da svaki američki napad na tu grupu neće proći bez odgovora. Huti kažu kako ih “napadi na Jemen neće odvratiti od toga da i dalje podupiru Gazu”.

0%