if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dogovoren trogodišnji ugovor o transportu plina u FBiH

Kompanija “Sarajevo-gas” Istočno Sarajevo i Energoinvest postigli su danas dogovor o novom trogodišnjem ugovoru za transport plina, potvrdio je za Klix.ba Nedeljko Elek, direktor firme iz Istočnog Sarajeva.

“Cijena je prihvaćena i iznosi 14,1 KM. Ugovor je na tri godine s tim što će tu cijenu morati potvrditi ili regulator ili Vlada RS-a. Narednog utorka je dogovoren potpis ugovora i već za siječanj ćemo fakturirati novu cijenu”, rekao je Elek.

To znači da je Energoinvest prihvatio cijenu koju su krajem godine odbijali i zbog čega je bio doveden u pitanje transport plina u FBiH.

“Zahvalnost posebna federalnom ministru Vedranu Lakiću. Ljudi iz Energoinvesta su bili iracionalni jer su pokušali uvjeriti javnost i vladu da će doći do povećanja cijena plina. Neće doći do poskupljenja već će samo biti smanjena dobit Energoinvesta”, kazao je Elek.

Sastanku koji je održan u Vladi FBiH prisustvovali su direktori dva poduzeća te resorni ministri iz Vlade FBiH i Vlade RS-a, Vedran Lakić i Petar Đokić.

0%