if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Preminuo velikan njemačkog nogometa Franz Beckenbauer

Njemačka oplakuje Franza Beckenbauera. Njemačka nogometna ikona preminula je u nedjelju u 79. godini. 

– S dubokom tugom javljamo da je moj suprug i naš otac, Franz Beckenbauer, u nedjelju, preminuo mirno u snu, okružen svojom obitelji. Tražimo od vas da možete tugovati u tišini i suzdržati se od postavljanja bilo kakvih pitanja, objavila je obitelj.

Zbog svog elegantnog stila i vođenja igre, te njegove dominacije na terenu, smatra se najboljim njemačkim nogometašem svih vremena, kao i jednim od najvećih nogometaša u povijesti.

– Gledamo na njegovo životno djelo s poštovanjem i velikom zahvalnošću. S njim gubimo jedinstvenog nogometaša i dragu osobu. ‘Kaiser’ je bio jedan od najboljih igrača kakve je naš sport ikada vidio. Svojom lakoćom, elegancijom i pregledom postavio je standarde na terenu. Njegova pedantnost i karizmatičnost kao šefa momčadi, kao i njegova energija i polet kao prvog čovjeka SP-a su nezaboravni. Franz Beckenbauer ostavlja veliko naslijeđe za DFB i nogomet u cjelini, kazao je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf za stranicu Saveza.

Beckenbauer je jedan od najvažnijih njemačkih nogometaša u povijesti, zbog čega je stekao nadimak “Kaiser” (car).

On je dva puta osvojio Zlatnu loptu i uvršten je u nogometni “tim snova” 2020. godine, pored toga što je bio klupski prvak sa Bayernom iz Minhena i svjetski prvak sa njemačkom reprezentacijom 1974. godine kao igrač, a 1990. godine kao trener.

Njegova briljantna karijera bila je na vrhuncu tijekom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

0%