play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zbog snježnih padalina otežan promet diljem BiH

Snijeg koji pada u većem dijelu Bosne otežava promet, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima. Trenutno je na snazi zabrana prometa za teretna vozila kroz Romaniju (Sarajevo-Rogatica).

Ugaženog snijega ima na kolovozu i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Trnovo-Foča (Rogoj), Han Pijesak-Vlasenica (Han Pogled), Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (preko Oštrelja), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Šuica, Glamoč-Mlinište, Jablanica-Posušje (Blidinje), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo) i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje (via Maklje).

Ugaženog snijega ima na kolovozu, a na dionicama u nižim predjelima kolovoz je mokar i klizav. Iz IC BiHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na cestama.Zbog učestalih odrona kamenja na kolnik izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoj Rostovo ( Novi Travnik-Bugojno).

Aktuelni su sanacioni radovi na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na radilištima se saobraća naizmjenično, jednim trakom.Na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kraća.

0%