if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Prebrza vožnja kroz Austriju mogla bi vas papreno koštati

Svi koji se u Austriji ne budu vozili u desnoj traci koliko je to razumno i moguće, piše u austrijskom Zakonu, mogu platiti do 726 eura.

Brojni vozači redovito dobijaju kazne za prebrzu vožnju u drugoj zemlji, a čini se da će ove godine toga biti još i više jer Austrija od ožujka najavljuje rigorozniji zakon. Jedan od njih je i Marijo Šukan iz Livna, koji je vozio 27 kilometara na sat preko ograničenja brzine morao je platiti čak 170 eura.

Kazna je, dakle, ista bez obzira koliko brže od dozvoljenog vozite. Od ožujka će to biti još strože pa će se za velika prekoračenja od 60-70 km/h na licu mjesta moći oduzeti i automobil. To je krajnja mjera kod recidivista koji se ne popravljaju.

Svi koji se u Austriji ne budu vozili u desnoj traci koliko je to razumno i moguće, piše u austrijskom Zakonu, mogu platiti do 726 eura, a oni koji blicaju da se sporo vozilo makne udesno ili ne održavaju razmak mogu primiti kaznu od 2100 eura.

Ako u Austriji vozite do 20 na sat preko dozvoljene brzine, platit ćete kaznu od 70 eura, a ako je to više od 20 na sat preko dozvoljene brzine, kazna će biti 160 eura. Za usporedbu, u Norveškoj je to čak 585 eura, u Švedskoj 215, u Švicarskoj 180, a u Italiji 175 eura. U Hrvatskoj se ipak tolerira do 10 kilometara na sat preko ograničenja brzine.

0%