if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Duge kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine

Pojačan je promet vozila, a duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apeliraju na vozače da voze opreznije i izbjegavaju rizična pretjecanja. Napominju kako je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.Zbog Nove godine do 3. siječnja u ponoć u Bosni i Hercegovini zabranjen je prijevoz eksplozivnih tvari.

Magla, mjestimično vrlo gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) izdvajaju puteve uz rijeke Savu, Drinu, Spreču, Lašva i Vrbas, kao i dionice Kupres – Šuica – Livno i Priluka – Glamoč – Mlinište, te šire područje Bosanskog Grahova, javlja Anadolija.

Vozi se po suhoj i djelomično vlažnoj cesti.Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać – Srbljani – Bosanska Krupa, Turbe – Karanovac, Sarajevo – Foča, Crna Rijeka – Jajce – Donji Vakuf i Bugojno – Kupres, kao i prevoji Rostovo (Novi Travnik – Bugojno). ) i Makljen (Prozor – Gornji Vakuf /Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvaja se magistralni put Ključ – Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom – kažu iz BIHAMK-a.

0%