if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Spisak trgovina koje će od sutra zaključati cijene

Federalno ministarstvo trgovine zajedno sa Udruženjem poslodavaca, udruženjima potrošača i Sindikata trgovine pokrenulo je projekat “zaključavamo cijene” kojim se cijene za 40 prehrambenih i higijenskih proizvoda smanjuju i zaključavaju na period od tri mjeseca.

Projekat službeno stupa na snagu 15. prosinca i trajat će do 15 ožujka. Dogovorena je niža i “zaključana” cijena za 40 + proizvoda, koji će biti obilježeni logom izrađenim za ovu namjenu. Za male trgovce, koji žele da se priključe ovom društveno odgovornom projektu, ostavljena je mogućnost da izaberu sa spiska 20 proizvoda za koje će sniziti i “zaključati” cijene.

Prilikom odabira namirnica vodilo se računa o kvalitetu i različitim brendovima, a trgovcima je ostavljena mogućnost da sklapaju dogovore s proizvođačima i dobavljačima s kojima oni najviše posluju.

To, praktično, znači da će trgovci, koji dobrovoljno sudjeluju u ovom projektu, imati proizvode sa spiska po maksimalno određenim maloprodajnim cijenama, ali ne moraju svi biti od istog proizvođača. Također, trgovine koje sudjeluju u ovom projektu imat će na vratima plakate sa spiskom sniženih proizvoda , te naznačenom starom i novom cijenom proizvoda.

Federalno ministarstvo trgovine sačinilo je protokol s jasno utvrđenim pravilima sudejlovanja u projektu. Po potpisivanju protokola trgovci preuzimaju logo kojim označavaju sve snižne artikle i mogu ga koristiti za vrijeme trajanja projekta.

Resorno ministarstvo će u četvrtak, 14. prosinca na konferenciji za medije objaviti koje su se velike i male trgovine prijavile za sudjelovanje u projektu.

Cilj projekta ‘zaključavamo cijene’, nastalog na dobrovoljnoj bazi, je olakšati građanima, a naročito osjetljivim socijalnim kategorijama period ekonomske nestabilnosti i svakodnevnog rasta cijena.

0%