if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Obrana Milorada Dodika i Miloša Lukića danas ulaže žalbu Sudu BiH

Obrane predsjednika bh. entiteta Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića danas će podnijeti žalbu Sudu Bosne i Hercegovine, piše federalna.ba.

Žalit će se na odluku Vanraspravnog vijeća, kojom je odbijen njihov zahtjev o premještanju suđenja u Osnovni sud u Banja Luku, potvrdio je i nedjelju advokat Goran Bubić, javlja RTRS. 

Rok za izjašnjavanje Apelacijskog vijeća Suda BiH o žalbi je 15 dana. Od odluke Apelacijskog vijeća zavisi hoće li glavni pretres u predmetu Dodik-Lukić biti održan u Sarajevu ili Banja Luci.

Zahtjev obrane za premještanjem procesa prethodno je odbilo Vanraspravno vijeće, neposredno prije prvobitno zakazanog glavnog pretresa. Na negativnu odluku, obrana će se žaliti.

Na službenoj stranici Suda BiH novi pretresa u procesu protiv Milorada Dodika i Lukića zakazan je za 20. prosinac.

Milorad Dodik i Miloš Lukić optuženi su da su od 1. do 9. srpnja ove godine u Banjoj Luci, svjesno i znajući da je visoki predstavnik Christian Schmidt donio odluku kojom se sprečava stupanje na snagu Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH, poduzimali službene radnje u cilju nastavka zakonodavnog postupka.

0%