if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Obilježavanje Dana državnosti BiH koji pada u subotu ne prenosi se na naredni radni dan

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine obavještava državna tijela, poslodavce i zainteresiranu javnost da se obilježavanje državnog praznika Dana državnosti koji pada u subotu ne prenosi na sljedeći radni dan. 

Naime, Zakonom o proglašenju 25. studenog Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine , utvrđeno da je 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine državni praznik, te da na taj dan državna tijela, poduzeća i druge pravne osobe ne rade. 

Shodno navedenom, 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine se kao državni praznik obilježava samo jedan dan i to na dan državnog praznika. 

Kako ove godine 25. studeni pada u subotu, to će 25. studeni 2023. biti neradni dan za ona državna tijela, poduzeća i druge pravne osobe koji rade subotom.

Shodno navedenom, a imajući u vidu da se 25. studeni – Dan državnosti Bosne i Hercegovine obilježava samo na dan praznika, te da navedenim zakonom nije predviđeno prenošenje obilježavanja tog praznika na neki drugi dan, to će se pomenuti državni praznik u tekućoj kalendarskoj godini obilježiti u subotu 25. studenog, priopćenoje iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ujedno čestita Dan državnosti svim građanka i građanima Bosne i Hercegovine. 

0%