if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sport u Zenici pred kolapsom jer gradska vlast ne želi ulagati

Gradonačelnik Fuad Kasumović osvojio je prve izvore u gradu Zenici 2016. i od tada do danas vlada gradom uz političke osude, rat i unošenje nemira. Gradska vlast pretvorila se u tv seriju s lošim humorom, a narod se kupuje asflatiranjem cesta, dok gradonačelnik groz graševinske projekte uveliko puni svoje džepove.

Poznat je i svima načelnikov odnos prema sportu, gdje sam simbol grada Zenice nogometni klub Čelik gurnuo u propast. Sada su na red došli i dvoranski sportovi. Naime, gradsko poduzeće koje upravlja sportskom dvoranom “Arena” Zenica, uputila je dopis sportskim koletivima u kojem je obavijestila o uvođenju naplate za korištenje dvoranskih prostora.

Gradska arena otvorena je 2009., kao idejni projekt tadašnjeg gradonačelnika Huseina Smajlovića. Grad je godinama plaćao korištenje termina od strane sportskih kolektiva koji su radili s djecom svih uzrasta. No, petnaest godina kasnije sudbina gradske dvorane je neizvijesna. Samo javno poduzeće nije u stanju održavati bojekt, a od studenog primorano je naplaćivati korištenje terena. Naime, sportski klub koji želi odigrati utakmicu u Areni mora izdvojiti po utakmici 2000 KM. Uzimajući u činjenicu da se u sport slabo ulaže i da gradska vlast ima negativan odnos prema sportskim udruženjima, postavlja se pitanje oće li doći do gašenja i propadanja sportskih klubova u gradu Zenici.

Samo nekoliko kilometara dalje u gradu Vitezu je sasvim druga priča. Osim javne gradske dvorane u kojoj se održavaju treninzi i natjecateljske utakmice gradskih klubova, koje podržava sama općina i privatni klubovi sasvim uspješno rade i šire svoje kapacitete. Već nekolicina talentirane djece iz zenice godinama odlazi na treninge u Vitez gdje su im osigurani bolji uvjeti. I dok se gradonačelnik Kasumović hvali milijunuma na gradskom računu, bilo bi jako lijepo kad b se pobriuo i za najbitniji dio našeg društva, a to su djeca kojim treba osgurati sve uvjete za treniranje i razvoj.

0%