if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Od 1. studenog plin u FBiH skuplji za 4,96 posto

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine odobrila je zahtjev Energoinvesta kojim će cijena plina biti uvećana za 4,96 posto.

Poskupljenje se odnosi na razdoblje od 1. studenog ove godine, što znači da će građani račune sa većom cijenom plina dobiti u prosincu ove godine.

Riječ je o povećanju sa dosadašnjih 797,00 KM/1000Sm3 na 836,53 KM/1000 Sm3 za distributivna gospodarska društva.

Energoinvest je početkom oovg mjeseca proipćio da je na bazi novodostavljene cijene prirodnog plina za četvrti kvartal 2023. godine od strane ruskog isporučitelja Gazprom Export izvršio rekalkulaciju troškova i cijene prirodnog plina za tarifne kupce koju odobrava Vlada FBiH.

Zahtjev za korekciju cijene prirodnog plina dostavljen je Vladi FBiH 6. listopada 2023. godine i on sumarno rezultira sa ukupnim povećanjem cijene prirodnog plina u iznosu od 4,96 posto u odnosu na cijenu iz prethodnog kvartala.

“Na povećanje cijene prirodnog plina je uticao porast cijene naftnih derivata koji utiču na formiranje proizvođačkih cijena prirodnog plina. Također je došlo do trenda povećanja vrijednosti USD u odnosu na EUR i KM, što je sumarno rezultiralo gore navedenim povećanjem”, kazali su iz Energoinvesta.

0%