play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Koliko dugo trebate raditi da u BiH postanete milijunaš?

Zanimljiva mapa podijeljena na stranici “Dalmatian Mapper” pokazuje koliko godina je u svakoj europskoj zemlji potrebno da bi zaradili milijun eura, a taj broj za BiH iznosi 140 godina.

Uz kartu je navedeno da je u obzir uzeta prosječna plaća svake zemlje te su zbirom došli do rezultata koliko bi godina trebalo raditi da se stigne do milijun eura.

Na mapi su zemlje u kojima je najmanje godina potrebno za ovo postignuće označene tamnoplavom dok su one s najviše predstavljene tamnocrvenom nijansom.

Kad se radi o Bosni i Hercegovini predstavljena je nijansom narančaste boje i taj broj iznosi 140 godina. U Srbiji je ta brojka 152 godine, a u Hrvatskoj znatno manje – 87 godina.

Među onim zemljama gdje se najbrže stiže do milijuna su: Švicarska – samo 15 godina, a slijedi Island s 22 godine, Danska s 26 te Norveška s 27 godina.

Na drugom kraju su one gdje je potrebno mnogo više – tako u Ukrajini treba 230 godina da bi zaradili milijun eura po prosječnoj plaći, a slijede Turska s 214 te Albanija s 208 godina.

0%