play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Huawei priprema povratak u velikom stilu

Mnogi ljubitelji tehnologije svaku vijest o Huaweiu pomno prate. Od uvođenja američkih sankcija 2019., kako bi se spriječila dominacija Huaweia, ova ugledna kompanija borila se za opstanak.

Mnogi od nas imali su barem jedan mobitel kineskog diva, čiji dizajn, kvaliteta i izdržljivost pričaju priču za sebe. Ove godine Huawei je iznenadio sve s serijom Mate60 jer je ponovno kreiran s 5G tehnologijom.

Pored vrhunskog uređaja s kamerama koje nemaju konkurenciju, Huawei je predstavio i Matex5 uređaj i pokazao konkurenciji kako se prave preklopni mobiteli.

Na tehnološkom sajmu u Barceloni predstavio je novu seriju pametnih satova i pokazao kako se uz malo kreativnosti stvaraju vrhunski uređaji. Pored toga predano rade na polju tableta, laptopa i PC uređaja. Huawei polako ali sigurno priprema ponovno osvajanje globalnog tržišta.

Iako uređaji dolaze bez Google servisa, sve je moguće instalirati, no brojni korisnici ističu kako zapravo uređaj funkcionira savršeno i da zamjenski servisi odrađuju posao. Huawei je najavio povećanje proizvodnje uređaja ma 38 milijuna godišnje što je put ka oporavku.

S obzirom na izazove s kojima se suočava, Huawei mora donijeti pametne strategije kako bi se vratio na globalnu scenu pametnih telefona. Lansiranje Mate 60 serije s podrškom za 5G i Kirin 9000S čipsetom može biti ključan korak u tom smjeru. Također, proizvodnja čipseta u Kini može biti korak prema osiguravanju pouzdanosti i neovisnosti o američkim tehnološkim ograničenjima.

0%