if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Počelo natjecanje u ležanju u Crnoj Gori, rekordan broj natjecatelja

U crnogorskom Etno-selu Brezna, koje se nalazi između Nikšića i Plužina, danas je počelo tradicionalno natjecanje u izležavanju.

Na dvanaestom okupljanju sudjeluje rekordan broj natjecatelja do sada – 21. Među sudionicima je i pobjednica iz 2021. godine Podgoričanka Dubravka Aleksić, koja drži rekord u ležanju od 117 sati.

Nagradni fond u odnosu na prethodne godine je uvećan i natjecatelja koji najduže bude ležao čeka nagrada od 1.000 eura.

Pravila su takva da je sudionicima zabranjeno da ustaju, no dozvoljeno je spavanje, čitanje knjiga, hrana i piće. Na svakih osam sati, natjecateljima je dozvoljeno da odu u toalet.

Ovo je natjecanje po kojem je Crna Gora jedinstvena u Europi, a posebno je zanimljivo zbog prihvaćenog stereotipa o ovoj naciji da su lijeni.

Od samog početka natjecanja sudionici uživaju u prirodi u Brezni. Neki su već na početku krenuli da spavaju, dok drugi odmaraju u hladovini i čitaju knjige.

Organizator natjecanja i vlasnik Etno-sela Brezna Mićo Blagojević, u izjavi za AA ističe da su na ideju o organizaciji ovakvog natjecanja došli prije 12 godina, baš zbog tog mita da su Crnogorci lijeni.

“Na ovaj način je cijeli svijet čuo za nas. Danas imamo rekordan broj natjecatelja. Tu su bivši pobjednici, svjetska rekorderka u ležanju Dubravka Aleksić. Imamo danas i bivšu pobjednicu Milku Doderović koja je izdržala 52 sata bez ikakvog ustajanja i odlaska u toalet. Mislim da će natjecanje biti zanimljivo i nagrada je povećana, tako da će moći da uživaju”, kazao je Blagojević.

0%