if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nikad bolja gledanost Svjetskog nogometnog prvenstva za žene

Svjetsko nogometno prvenstvo za žene, čiji su domaćini Australija i Novi Zeland, na putu je da ostvari najbolju posjećenost u povijesti natjecanja, objavila je FIFA.

Nakon pet dana broj prodanih ulaznica već je premašio 1,5 milijuna, što je nova prekretnica u povijesti ženskog nogometa. Uvodnih 12 utakmica dosad je pratilo 364.000, odnosno u prosjeku 30.326 gledatelja po susretu, prenosi njemačka novinska agencija DPA.

Time je prosjek mnogo veći nego prošle godine 2019. u Francuskoj (21.756) ili prosječna posjećenost u povijesti (24.780). Poređenje sa SP u Francuskoj pokazuje da je samo na uvodnih 12 utakmica na stadionima u Australiji i Novom Zelandu čak za 72 posto više navijača.

Gledanost televizije također je vrlo dobra u obje zemlje. Uvodna utakmica Novog Zelanda privukla je više od milijun gledatelja na malim ekranima u njihovoj domovini, dok je uvodna utakmica Australije privukla nešto manje od dva milijuna.

– Ovaj turnir ispisuje povijest i kao zemlja domaćin smo uzbuđeni. Vidimo povećanje podrške ženskom nogometu. Ne samo u prodaji ulaznica, već i u gledanosti prijenosa, sudjelovanju na festivalima i prodaji suvenira Svjetskog prvenstva i druge robe – kazao je izvršni direktor Australskog nogometnog saveza James Johnson.

0%