if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travničani se ujedinili u sanaciji štete od nevremena

Uspješnim koordiniranjem stožera Civilne zaštite općine Travnik, djeluje se ujedinjeno u saniranju štete nakon nevremena

Travnik je, nažalost kao i brojne općine i gradovi kako u Bosni i Hercegovini, tako i dalje, uslijed sinoćnjeg jakog nevremena pretrpio značajne materijalne štete.

Na svu sreću nije bilosmrtnih slučajeva ,niti ozljeđenih građana Travnika, što je u ovom trenutku najvažnije.

Uz nadasve požrtvovanu i profesionalnu koordinaciju kompletne operativne službe Civilne zaštite općine Travnik i svih današnjih aktera, djeluje se ujedinjeno s ciljem utvrđivanja novonastale materijalne štete i što efikasnijeg osposobljavanja i uspostavljanja, prije svega prioritetnih putnih komunikacija i sigurnosnih situacija.

Građane, ovom prilikom molim za razumijevanje i strpljenje, jer sve dežurne ekipe su i dalje na terenu, te užurbano rade na otklanjanju nastalih materijalnih šteta“, rekao je zapovjedni stožera travničke civilne zaštite i načelnik općine Travnik Kenan Dautović.

Napajanje električnom energijom je uspostavljeno na većem dijelu teritorije Travnika, međutim saniranje štete za područje turbetske regije i vlašićkog platoa je još uvijek u toku. Također, za sva područja koja su ostala bez vodosnadbijevanja, osigurano je dostavljanje cisterni sa pitkom vodom.

Danas smo svi zajedno u vrlo kratkom roku uspjeli “oživjeti” Travnik i povezati ga putnom komunikacijom, te spriječili nastanak većih materijalnih šteta i povreda građanstva” – izjavio je načelnik Travnika Kenan Dautović , te nadu da nas očekuje mirna noć, te da je ono najgore upravo iza nas. Stožer Civilne zaštite općine Travnik će biti u pripravnosti i tjekom noći.

Veliki je popis učesnika u realizaciji brojnih današnjih aktivnosti saniranja štete, te se zahvaljujem svima za uspješnu saradnju i odziv, kapi za samoinicijativno udruživanje građana akcijama čišćenja i uređenja – naglasio je Dautović

Sve raspoložive snage Cvilne zaštite Općine Travnik, pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik, Općinska komisija za procjenu šteta, uposlenici Elektrodistribucije Travnik i Šumsko-privrednog društva SBK/KSB, kao i sve firme koje su pod ugovorom sa Općinom Travnik, ali i brojni pojedinci i drugi, danas su ujedinjeno doprinijeli da se što prije sanira veliki dio nastale materijalne štete.

0%