play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Air Serbia otkazala noćne letove iz Beograda za Sarajevo

Air Serbia je otkazala brojne letove, a među njima su i noćni letovi koji su trebali biti operativni od 12. lipnja za Sarajevo.

Noćni letovi za Sarajevo su potpuno otkazani i ove sezone ih neće biti, a u funkciji će biti sedam dnevnih letova u drugom podnevnom valu, bez ijednog noćnog leta.

Air Serbia je 26. svibnja stavila noćne letove u svoj sistem, što je 18 dana prije prvog leta koji je trebao biti realizovan 12. lipnja. Međutim, prije nekoliko dana su ti letovi prolongirani od 1. srpnja da bi sada bili potpuno ukinuti.

Prije dva dana je otkazano šest letova iz Beograda, među kojima su i oni za Atinu, Beč, Solun i Firencu. Nakon žalbi putnika zbog otkazivanja letova oglasili su i iz ove aviokompanije i kao razloge za otkazivanje letova naveli “sve veći broj nepovoljnih faktora”, prije svega, kažu, “kasniji ulazak u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani, kao i kasnijeg izlaska sa radova nekoliko aviona zbog usporenog lanca snabdijevanja rezervnih dijelova na globalnom nivou”.

“U predstojećim danima može doći do promjene tipa aviona koji je planiran za let, odlaganja, pa i otkazivanja pojedinih letova. Ipak, nadležne službe srpske nacionalne aviokompanije kontinuirano prilagođavaju promet postojećim resursima tako da bude što manje odstupanja i da se promet obavi što je moguće više u skladu sa planiranim redom letenja”, poručili su iz aviokompanije.

Dodali su da poduzimaju sve što je u njihovoj moći da se promet normalizuje.

0%