play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novac otkriva četiri tipa osobnosti

Novac,kao sredstvo bez kojeg danas ne možemo živjeti,postaje složena i emocionalna tema ljudi.On izaziva niz osjećaja kao što su sreća,radost,stres ili čak krivnja.Međutim,vaš odnos prema novcu može odrediti i vašu osobnost.

Sigurno mislite da vaši osjećaji prema novcu imaju povezanost s financijskim okolnostima,ali to ipak nije slučaj.Velika je vjerojatnost da proizlaze iz odnosa koje su vaši roditelji ili skrbnici imali kad je riječ o novcu.Kada je riječ o novcu,svaka osobnost uključuje niz izazova.

Obožavatelj novca

Riječ je o situaciji kada netko vjeruje da novac ili stvari koje se novcem mogu kupiti mogu riješiti sve njihove probleme.

Novac kao status života

Novac kao statusni simbol uključuje one koji vjeruju da je njihova vlastita vrijednost povezana s njihovom neto vrijednošću.

Mrzitelj novca

Izbjegavanje novca javlja se kao rezultat uvjerenja da je novac loš i da je želja za bogatstvom negativna. Također uključuje one koji se osjećaju preopterećeno ili tjeskobno zbog svojih financija, te ih kao rezultat toga ignoriraju.

Zabrinuti

Kod osoba koje pretjerano brinu o novcu se javlja pretjerana osviještenost.Možda oklijevaju trošiti, čak i na potrebne stvari, iz straha da će ostati bez novca ili se zadužiti.

0%