play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Daruj krv, spasi život i čini to često!

Širom svijeta danas se obilježava Svjetski dan dobrovoljnih davatelja krvi, 14. lipanj. Ove godine, ovaj datum obilježava se pod mo pod motom “Daruj krv, daruj plazmu, spasi život i čini to često”.

Cilj je podići svijest o potrebi za sigurnom krvlju i krvnim proizvodima, ali i skrenuti pažnju na ulogu koju darivanje krvi ima u spašavanju života i jačanju solidarnosti unutar zajednica, a kojem značajno doprinose dobrovoljni i neplaćeni davatelji krvi, priopćeno je iz Crvenog križa BiH. 

Ovaj dan prilika je i da se vlade i odgovorni zdravstveni radnici pozovu na akciju kako bi osigurali adekvatne resurse za povećanje prikupljanja krvi, ali i kako bi podržali službe za transfuziju krvi i organizacije koje rade na animiranju građana.  
 
Struktura Crvenog križa Federacije BiH, samo u prethodnoj godini organizirala je oko 600 akcija, a prikupljeno je oko 30.000 jedinica krvi. 

“Zahvaljujem se svim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se u prethodnom razdoblju odlučili za ovaj humani čin, posebno onim kojim je to bio prvi put, a takvih je 2.300 na akcijama Crvenog križa širom Federacije BiH. Pozivam vas da zajedno širimo mrežu dobrovoljnih davatelja krvi. Darujte krv, bezbolno je, jednostavno, sigurno i nekome će spasiti život”, poručio je tajnik Crvenog križa Federacije BiH Daniel Tučić. 

Crveni križ sa svojom strukturom teži ka osnaživanju programa promocije, animacije i motivacije u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi. Širom Federacije BiH danas će biti organizirane akcije darivanja krvi.

Promocija i popularizacija dobrovoljnog, a ne ciljanog davalaštva jedna su od osnovnih zadaća kojim Crveni križ nastoji osigurati dovoljne količine krvi.

0%