play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Ministarstvo obrane BiH raspisalo natječaj za prijam na Vojnu akademiju Oružanih snaga SR Njemačke

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine u petak 9. lipnja 2023. godine raspisalo je natječaj za prijam na Vojnu akademiju Oružanih snaga Savezne Republike Njemačke.

Na njemačku vojnu akademiju će se se primiti dva kandidata iz Bosne i Hercegovine, i to jedan za časnika specijalnosti brdskog pješaštva i jedan za časnika specijalnosti topništva. Školovanje traje četiri godine, a na prvoj godini će kadeti i kadetkinje usavršavati njemački jezik.

Na natječaj se mogu prijaviti mladići i djevojke iz civilstva, koji su uspješno završili srednju školu ili koji trenutačno pohađaju IV. razred srednje škole, s najmanjom ukupnom ocjenom „vrlo dobar“, koji imaju ukupan prosjek ocjena iz matematike najmanje „vrlo dobar“ u posljednje dvije godine u kojima su imali predmet matematiku, te koji na dan 30.09.2023. godine neće biti mlađi od 18 i stariji od 22 godine.

Za prijam se zahtjeva dobro poznavanje engleskog jezika (test ALCPT – minimalno 60 bodova), njemačkog jezika (razina A2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru – CEFR), poznavanje rada na računaru (Word, Excel, Power Point, Internet) i dobra tjelesna pripremljenost.

Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na službenoj web-stranici MO BiH, www.mod.gov.ba, na linkovima Oglasi/Konkursi ( shorturl.at/bpDEU ) i Postani pripadnik OS BiH ( shorturl.at/dy014 ).

Natječaj je otvoren 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja.

Po završetku školovanja, kadet ili kadetkinja će potpisati ugovor za djelatnu službu u početnom činu časnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine – potporučnik. Eventualna dodatna pitanja zainteresirani mogu uputiti na email adresu [email protected].

0%