if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Vogue prvi put u povijesti izdao svoj časopis na Brailleovom pismu

Glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful oduševljen je reakcijom na prvo izdanje njegova časopisa na Brailleovom pismu za slijepe i slabovidne osobe.

Svibanjsko izdanje modne publikacije, koja je u Velikoj Britaniji pokrenuta 1916. godine, dostupno je u fizičkom izdanju na Brailleovom pismu, kao i u obliku audio zapisu.

“Prvi put u povijesti @britishvogue, drago mi je podijeliti s vama da je časopis sada dostupan na Brailleovom pismu, za slijepe i slabovidne osobe”, objavio je Enninful na Instagramu.

“Vogueov tim i ja smo oduševljeni reakcijom na svibanjsko izdanje, ali ono što nas je proces rada na njemu naučio jest da su najvažnije opipljive i trajne promjene”, dodao je.

Prema njegovim riječima, “Vogue, kao modna i izdavačka industrija još uvijek imaju puno toga za napraviti”.

Svibanjsko izdanje časopisa fokusirano je na inkluzivnost i predstavlja talentirane osobe s invaliditetom, uključujući zvijezdu naslovnice Sinead Burke, irsku spisateljicu i aktivisticu za osobe s invaliditetom koja ima ahondroplaziju, najčešći oblik patuljastog rasta.

U ovom su izdanju također glumica Selma Blair, modeli Aaron Rose Philip i Ellie Goldstein te američka prevoditeljica znakovnog jezika i izvođačica Justina Miles kao zasebne naslovne zvijezde.

Izdanje sadrži priče 19 osoba s invaliditetom iz svijeta mode, sporta, kulture i aktivizma predstavljene kroz intervjue, eseje i druge forme.

0%