play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Infatino zaprijetio ukidanjem tv prava na Svjetsko prvenstvo

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino nezadovoljan je ponudama za televizijska prava prijenosa ženskog Svjetskog nogometnog prvenstva. Stoga je zaprijetio ukidanjem prava otkupa utakmica.

U svome obraćanju na sastanku FIFA-e u Genevi upozorio je na pristigle ponude Britanije, Italije, Njemačke i Francuske kao ponižavajućim. Pristigle ponude nazvao je uvredljivim za sve igračice. Talijanska Tv kuća ponudila je svega deset milijuna dolara što je uvredljivo jer su za muško Svjetsko prvenstvo izdvojili 200 milijuna dolara.

– Da budemo vrlo jasni, naša je moralna i zakonska obveza da ne podcjenjujemo Svjetsko prvenstvo za žene. Stoga, ako ponude i dalje budu nepoštene, bit ćemo prisiljeni ne prenositi prvenstvo u ‘velikih pet‘ europskih zemalja – rekao je Infantino.

Utakmoce ženskog Svjetskog nogometnog prvenstva igrat će se izvan popularnih televizijskih termina na europskim tržištima zbog vremenske razlike.

Brojke gledanosti Svjetskog prvenstva za žene iznose 50-60% gledanosti Svjetskog prvenstva za muškarce, no ponude televizijskih kuća u ‘pet velikih‘ europskih zemalja za Svjetsko prvenstvo za žene su 20 do 100 puta niže nego za muško Svjetsko prvenstvo – napisao je na Instagramu.

0%