play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

HKD Napredak Travnik organiziran predstavljanje romana “Travnička hronika”

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak podružnica Travnik organizira predstavljanje romana “Travnička hronika”, autora Ive Andrića u ponedjeljak, 24. travnja, u prostorijama Hrvatskog kazališta Travnik u Jankovićima s početkom u 19 sati i 30 minuta.

“Travnička podružnica Hrvatskoga kulturnog društva Napredak koju, kao i Hrvatsko kazalište Travnik, vodi Anto Bilić, objavila je roman ‘Travnička hronika’ Ive Andrića. Knjiga je oblikovana s posebnom pažnjom, pa bi se moglo reći da se približava standardu bibliofilskoga izdanja”, naveo je hrvatski pisac, urednik i novinar Ivan Lovrenović.

Dodaje kako je knjigu uredio Enes Škrgo, prijelom i dizajn naslovnice potpisuje Josip Lovrenović, crtež na naslovnoj stranici djelo je Dejana Pranjkovića, a tisak i uvez obavljen je u Grafotisku iz Gruda.

“Bibliografska bilješka, koju je napisao Enes Škrgo, donosi uz ostalo vrlo dragocjen iskaz Ive Andrića o nastanku ‘Travničke hronike’. Taj iskaz zabilježen je u Travniku 1962. i do sad je bio dostupan samo rijetkima”, napisao je Lovrenović.

0%