play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas šest mečeva na ATP “Srpska open”, Džumhur u borbi za polufinale

Pred nama je veoma uzbudljiv dan na ATP 250 turniru u Banja Luci, a za danas su zakazana sva četiri meča četvrtfinala, kao i dva polufinala u dubl-konkurenciji.

Ukupno će biti odigrano šest mečeva nakon kojih će biti poznati polufinalisti singla i finalisti dubla. Bosna i Hercegovina još uvijek ima predstavnika Damira Džumhura koji je jučer iznenadio Richarda Gasqueta i plasmanom u četvrtfinale izborio najbolji rezultat nakon godinu i tri mjeseca na ATP turnirima.

Džumhur će na Središnjem terenu igrati protiv najtežeg mogućeg rivala, branitelja naslova iz prošle sezone Andreja Rubljova.

Program otvaraju Alex Molcan i Laslo Đere u 11 sati, a onda slijedi duel Džumhura i Rubljova. Pratit će ga srbijanski derbi između Novaka Đokovića i Dušana Lajovića, a program zatvaraju Miomir Kecmanović i Jirži Lehečka.

Usporedo sa singlom, igrat će se i dubl-mečevi, a u prvom polufinalu od 12 sati na Grandstandu sastaju se Jamie Murray i Michael Venus protiv Andreja Goljubjeva i Denisa Molčanova. Slijedi drugi polufinalni par između Francisca Cabrala i Aleksandra Nedovjesova protiv Sandera Gillea i Jorana Vliegena.

Raspored ATP 250 Banja Luka za 21. april:

Središnji teren:

Alex Molcan – Laslo Đere (11:00)

Damir Džumhur – Andrej Rubljov (Ne prije 13:00)

Novak Đoković – Dušan Lajović (Ne prije 15:00)

Miomir Kecmanović – Jirži Lehečka (Čim završi Đokovićev duel)

Grandstand:

Murray/Venus – Golubjev/Molčanov (12:00)

Cabral/Nedovjesov – Gille/Vliegen (Čim završi prvi dubl-meč)

0%